Garrotxa.info Logo

El Bassegoda a l'Alta Garrotxa

Enfilant cap al pic del BassegodaFotos i breu descripció de l´excursió al puig del Bassegoda (Alta Garrotxa). El Bassegoda o Puig del Bassegoda està situat entre els termes de Montagut-Oix (Garrotxa)  i Albanyà (Alt Empordà) a una altura de 1.373 metres. És un pic característic de l´Alta Garrotxa, terra coneguda per ser "aspre i de mala petja", si busqueu detalls de la ruta, en podeu trobar un detall amb fotos i plànol gràcies a en Carles clicant aquí.

El Bassegoda vist des del Sud, pren forma d´un pastís amb la seva cirereta al capdamunt, per aquest motiu és fàcilment reconeixible des de tota la comarca i esdevé un punt de referència constant. Pujar al Bassegoda requereix un esforç físic important, ja que el camí es sovint perdedor, hi ha grans quantitats de pedra tallant, absència d'aigua i un bon desnivell.

Per acabar-ho d´adobar l’accés amb cotxe ha estat tallat per la seva vessant Sud, ja que el 2013 es va esllavissar totalment la pista forestal al pas d'una màquina pesada. Així doncs cal planificar bé la ruta abans de començar-la, ja que no podrem accedir a Cal Gusti de Riu per la vessant Sud... el tall sembla que va per llarg, perquè encara a 2014 estan discutint qui paga la "festa" de la reparació de la pista, i no sobren voluntaris, ja que ningú vol pagar.

En resum.. no pot faltar aigua, plànol, referències clares, planificació, bones sabates i precaució abans d'enfilar cap al cim. També cal saber que a la seva part final hi ha un tram que cal grimpar un xic, però està ben equipat i en general no resulta perillós per al 95% dels excursionistes. Un cop al cim trobem una fantàstica vista de la Garrotxa i comarques properes, així com una placa del Centre Excursionista Olot (CEO) on es recorda un passatge de "la punyalada" de Marià Vayreda.

« Dalt del Puig de Bassegoda, com posat exprés per a confort de l'excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m'hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s'estenia a mos peus.

Fotos de l'excursió al Bassegoda des de Cal Gusti de Riu.

Altres informacions sobre el Puig del Bassegoda en forma d´enllaços d'interès.

Gràcies per ajudar-nos a compartir aquest cim de la comarca clicant als botons de compartició o bé comentant l'article.