Garrotxa.info Logo

Les escletxes de la Freixaneda

La Garrotxa guarda en els seus racons més remots alguns tresors amagats que només alguns privilegiats han tingut l'entorn adient per descobrir. Un d'aquests tresors que no ens podem perdre son les escletxes de la Freixaneda, a la Serralada Transversal, Garrotxa. Indret de difícil accés, que cal cercar caminant i amb el xip de la orientació que tots els excursionistes portem dins ben activat, oblideu-vos d'aparells electrònics i vigileu no caure a cap forat, no serieu els primers.

Les escletxes de la Freixaneda són grans esquerdes a la roca del subsòl d'una fageda situada a mes de 1000 metres d'altitud. La magnitud de les esquerdes ens permet, amb precaució, entrar-hi dins i sentir-nos en un món diferent, envoltats de pedra, humitat, molsa, foscor, fullaraca i misteri. Mirant a costat i costat, paret de pedra humida, mirant a sota... una muntanya de fulla, mirant al cel.. la verdor del faig que despunta i anuncia la primavera, mentre un gota a gota cau sobre els nostres caps, romanents de la pluja d´ahir a la nit que havien dormit sobre les fulles.

Fotos de les esquerdes de la Freixaneda.

Tot seguit compartim fotos de les esquerdes de la Freixaneda que hem tirat en Joteno i l'Albert mentre jugàvem i descobríem les esquerdes. Les fotos no fan gaire mèrit al tresor que realment s'amaga dins la fageda de la Freixaneda, que no és altre que la sensació que et fa sentir al entrar-hi.

Vídeo de les esquerdes de la Freixaneda.

I per acabar un vídeo de la Freixaneda, que segons diu en Joteno, "És la trinxera del gegant del pi".

Gràcies Joteno per col·laborar marcant la ruta de l'excursió i aportant part de les fotos del reportatge. I gràcies a tots per llegir-nos i si podeu per afegir un comentari a peu d'article. Que tingueu una bona descoberta.